Utegångsförbud på Kvinnodagen 2016

anna i vadstena

Vad finns att säga idag, Kvinnodagen 2016 i Sverige? Från att ha kallats världens mest jämställda land, framträder vi numera med glorian inte bara på sned utan nedtrampad i smutsen. Efter våldtäktsförsök, misshandelsfall och ofredanden varnar Östersundspolisen kvinnor för att gå ensamma utomhus. I praktiken vad som kan liknas vid undantagstillstånd för kvinnor.

”Vi tycker att våldet i vissa fall är grovt såklart. När man attackerar mot hals och ansikte och ger sig på ett våldtäktsförsök. Vi tycker också att det är grovt när man går på tioåriga barn. Det tycker vi sticker ut”, säger polisområdeschef Stephen Jerand.

Han påpekar att våld i offentliga miljöer inte är helt ovanliga när män blir berusade och osams runt stängningsdags av krogarna.

”Men det vi ser här är onaturligt. I inget fall finns det tecken på att någon gärningsman har varit påverkad. Tvärtom. Det sticker också ut. Det är därför vi går ut med den här försiktighetsprincipen.”

Kvinnor har blivit i minoritet i Sverige på grund av alla ensamma asylsökande män, uppåt 70-80 procent av de som kommer. Idag har vi en snedfördelning värre än i Kina. Det har förstås mycket att göra med ökande våldtäkter, våldtäktsförsök, och sextrakasserier på badhusen. Vi omnämns som rape-capital numera och ligger först i världen, med undantag av Sydafrika.

Vi har fått lära oss det nya ordet Taharrush. Sextrakasserier av nyanlända utländska män i grupp. Nyårsafton i Köln, Kalmar och Kungsträdgården chockade alla. Taharrush, en bestialisk sedvänja från arabvärlden, där kvinnor omringas av en mobb med män som tafsar, våldtar och stjäl. Ibland lynchas kvinnan eller dör av skadorna. CBS-journalisten Lara Logan var ett av de mest kända offren, på Tahrirtorget i Kairo 2011.

Landets kända feminister är tysta. Men det finns motstånd. Eventet Av-slöjad kvinnodag i Tensta, med skribenten och folkbildaren Jan Sjunnesson i täten och så Femen, aktionsgrupp med Aliaas Elmahdy, som gjorde en barbröstad aktion på ett möte i Fittja som försvarade slöjan. Samt Mona Walter, somalisk numera dödshotad exmuslim, som ihärdigt kämpar för rätten att få välja bort islam.

Och alla andra som bloggar, skriver och delar för att väcka opinion. Ni är de verkliga kämparna för kvinnors rättigheter idag.

Författare: annaernius

journalist

En tanke på “Utegångsförbud på Kvinnodagen 2016”

  1. Ja, kvinnokampen har tagit flera sekler stora kliv bakåt i tiden tack vare den sjuka massinvandringen av män, vars kvinnosyn är rent nazistisk. Män, vars misogyni är såpass inpräntad med modersmjölken, att inga jämlikhetsprogram kan påverka dem. Män från herrefolkskulturer, vars historia är mer stöpta i blod och våld är våra. Var rädd om dig o ev. döttrar, för från och med nu, och under överskådlig tid, är ni lovligt byte.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: