Nej vi måste inte alls vänja oss vid terror

webb-lykta-namnTerrordådet i Bryssel var inte alls oväntat. Och det kommer att smälla igen.

Har ni tänkt på hur tätt terrordåden i Europa kommer nu?  Stockholm 2010 då självmordsbombaren inte lyckades dra med sig fler än sig själv i döden, 2014 judiska museet i Bryssel, 2015 Paris Charlie Hebdo, Köpenhamn, Paris igen och nu, 2016, Bryssel.

I nyhetsrapporteringen trycker man på att Belgien har haft problem i området Molenbeek.  Även om det inte har gått lika långt, har vi även i Sverige områden där polisen inte har kontroll, 55 no go-zoner.

Belgien har flest jihadister  i Europa, uppskattningsvis 300-350. Men det är tyst om att Sverige ligger på god tvåa, med runt 300.

Det tänkte jag på när Dan Eliasson var uppklädd i polisuniform – han är inte polis utan tjänsteman- i Aktuellt-studion. Liksom flera ledande politiker levererade han sitt intetsägande ”tankar går till de drabbade” och ”de ska inte få förstöra vårt öppna samhälle”.

Vårt öppna samhälle som gjort att jihadister har ett ”safe haven” i vårt land. Sverige har Europas flataste lagstiftning mot jihadister.

Mona Sahlin (S), samordnaren för våldsbejakande extremism, har som i princip enda åtgärd inrättat en telefonlinje för anhöriga. Och obefintliga kontroller har gjort att vi inte vet vilka vi har släppt in. I den stora migrationsströmmen i höstas och vintras har IS smugglat in anhängare.

Säpo har hittat ett 20-tal återvändare från Syrien som bedöms utgöra ett hot för Sveriges säkerhet. Dessa kan dock inte utvisas eftersom det råder verkställighetshinder för utvisningar dit.

Det kom också ett stort antal unga män till Sverige som inte ville söka asyl. Polisen lät dem komma in i landet och gå under jorden. Man kan undra vad de gör nu och vad deras syfte är.

Terrorn är ett angrepp på vårt västerländska sätt att leva, med frihet och demokrati. Det hjälper inte att säga att vi ska leva som vanligt, inte vara rädda och vänja oss vid att vi numera har terrorhot i Europa.

Sverige måste agera, stänga moskéer som sprider våldsbejakande islamism, fängsla och utvisa jihadister, strypa bidrag och pass om man åker till Syrien.

Politiker som oansvarigt låtit människor okontrollerat flöda in över gränserna är medansvariga till situationen vi nu har i Europa, med fruktansvärda terrordåd.

 

 

 

 

Författare: annaernius

journalist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: