”Snällhet” som blir farlig

stenkastare_sverige-630x459

Det pågår ett slag om verklighetsbeskrivningen. Ett slag som kan komma att få förödande konsekvenser om vi inte snart kan enas om problembilden.

Bilden på proffsdemonstranten med knuten näve illustrerar detta. Kvinnan som stiger fram mot det nazistiska demonstrationståget har “rätt hudfärg” och fotot sannolikt uttänkt att bli en parafras på ikonbilden med tanten som dänger handväskan mot skinnskallar. Säkert finns målsättningen att bli årets bild.

Men det är bilden på den skrattande invandraren som kastar sten på polisen som är den verkliga årets bild. Runt honom andra invandrarmän. Det syns tydligt att ingen av dem har den minsta respekt för polisen.

Två berättelser. Den ena fabricerad och ett försök att tillrättalägga och skapa en story som tar fokus från de verkliga händelserna. Att återföra till beskrivningen att högerextrema och rasism är det stora problemet i Sverige idag. Samma story som fått Mona Sahlin att undvika att arbeta tillräckligt med det islamistiska hotet.

Den andra en bild av nuläget i Sverige, tagen i samband med en demonstration i Eskilstuna 2012. Bilden av polisens vardag, den mardröm vi alla lever i, inte minst den del av befolkningen som är gisslan i dessa förorter, där räddningspersonal vägrar åka in utan beskydd. Den mardröm som myndigheterna har ansvar att hantera.

Svensk polis synliga åtgärdspaket efter stenkastning – kaffedrickande. Och som vanligt, frånvarande ledare, tysta ledare, flata ledare. Inrikesminister Ygeman ifrågasätter om vi ens har no go-zoner.

Denna “snällhet” skapar en allt allvarligare situation i landet. Många etablerade invandrare som känner till dessa kulturer varnar nu på bloggar och andra plattformar.

Bloggaren Kaziva skriver att

“Svenska och europeiska lagar är anpassade efter människor med svenska och europeiska värderingar, inte efter dessa idioter som tänker helt annorlunda”

och “om dessa män visste att de blev utvisade när de begick våldsbrott och det gick att återta medborgarskap, i alla fall under de första åren, då skulle detta växande problem snabbt försvinna.”

Hon varnar för att problemet blir värre eftersom “Sverige hellre belönar kriminella idioter än straffar dem. “

Bloggen Ledarsidorna.se berättar om en libanesisk minister, som ger Sverige rådet att:

“Ni måste gå in i varje hus och börja uppifrån och ner och rensa. Om ni vill vara snälla så internera dem på obestämd tid tills de begripit hur man uppför sig men har ni möjlighet så kasta ut dem, oavsett vilket öde som väntar dem. Det kommer bespara er eoner av tid och annat lidande.”

När nu Sverige har tagit emot ett stort antal – särskilt unga män – från de mest dysfunktionella länderna i världen, på mycket kort tid, då fungerar inte samma lagar som har fungerat under helt andra omständigheter.

Det är bråttom nu, att ändra på detta och att agera.

 

 

 

Författare: annaernius

journalist

6 reaktioner till “”Snällhet” som blir farlig”

 1. Så länge som makthavarna vägrar att erkänna negativa kulturskillnader så kommer ingen integration ske och vårt land kommer att fortsätta att rutscha ner i ”välfärdsrutschbanan”. ”Den svenska modellen” är ingenting att satsa på! Nu behövs bestämda värderingar och bort med ”lattementaliteten”!

  Gilla

 2. Vi i Sverige behöver INTE dessa randalerande fårskallarna. Om det som skall föreställa REGERING i landet fattar detta så fort som möjligt och gör något åt saken, så slipper vi ifrån en mängd onödiga problem i framtiden. Vi kommer säkerligen att ha nog med problem även utan dessa idioter.

  Gilla

 3. Så du menar att vi darrar av rädsla? Lever i en ”mardröm”? Wow. Hade ingen aning om det. Så hur ser det ut – egentligen?
  När jag växte upp på 70-talet hängde jag ibland med ”gänget” i lekparken i Högsbo, Göteborg. Inte frekvent och mer som en åskådare, men jag hade några vänner i gänget. Sedan rullade piketen fram under de lummiga träden och jag kan väl påstå att de knappast visade någon större respekt för polisen. Detta i ett område för lägre medelklass.
  Förorterna i Göteborg var också ganska bråkiga. Men kanske mer intressant i sammanhanget är att sysslolösa unga i alla tider bråkat med ordningsmakten. Åh, det är så lätt att glömma alla sommarkravaller genom tiderna med blonda svenska tonåringar i veckorna innan skolstart, speciellt när man har rasismen som budskap. Hur var det med raggarbråken förresten? Hederlig nationalistisk(?) ungdom med förkärlek för sydstatsflaggor i våldsamma bråk med polisen under flera år på 60-talet.
  Dock vi har en mer våldsam gängkriminalitet bland de unga vars föräldrar invandrat (det vill säga sådana som jag men mina föräldrar kom på 60-talet). Men de är inte nödvändigtvis fler än förr. Det främsta skälet till det är den faktiska sociala nedrustningen under snart tre decennier som drabbat redan utsatta förorter extra hårt (varit där, arbetat där).
  Slutligen, all statstik talar om sjunkande våldsnivåer. Även en del poliser och räddningstjänstpersonal ifrågasätter den nuvarande mediebevakningen kring förorterna som icke sanningsenlig. Hur var det nu med statistiken? Nej just det; glömde att om man har en rasistisk agenda kan man skita i statistiken.
  Så lev du i din deliriska mardröm om du vill. Jag bodde en tid i Hallunda nyligen. Det var helt okej. Det fanns helt uppenbart sociala problem och skral ekonomi. Människor var inte klädda i kläder från Filippa K direkt. Dock, de var alldeles utmärkt trevliga. Även de lätt brötiga unga männen makade på sig om man bad dem vänligt. Faktiskt mycket vänligare och trevligare än den här bloggen.

  Gilla

  1. Så enligt dig finns det alltså inga som helst problem i Sverige? Tycker du ska tala om det för alla våldtagna flickor/kvinnor, tala om det för alla som blivit brutalt misshandlade, tala om det för anhöriga till alla som blivit mördade, tala om det för alla fattigpensionärer som INTE fick skattesänkningar, tala även om det för sjuka människor som inte kan få vård P.g.a att pengar måste sparar till att bygga nya modulhus till dessa ”flyktingar” och till deras försörjning medan vi har 80.000 bostadslösa INHEMSKA människor i Sverige så får vi se om dom håller med dig. Nej, jag är INTE rasist men jag är inte heller blind och döv, jag SER vad som händer i Sverige och Övriga världen.

   Gillad av 1 person

 4. Och bara för att förtydliga vad bilden handlar om: det har alltså inget alls med förorter att göra utan handlar om en nynazistisk demo på 1 maj 2012 och deras konfrontatrion med motdemonstranterna.
  Nazisterna försökte attackera poliserna och den nazistiska ledaren för marschen blev sedermera dömd för våldsamt upplopp.
  Så vad är det vi ser? Jo, de gamla vanliga mediasoporna som finns på Internets extremistiska sophögar.
  http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.4168378-nazistledare-doms-for-forsta-maj-upplopp

  Gilla

 5. Vishet och kunskap saknas helt från den libanesiska miniterns uttalande. om jag hade makten skulle ministern får sparken från Libanons ministeri rådet och dessutom olämpligförklaras hans meriter så att även i framtiden kan inte ineha ett uppdrag i staten Libanon eller regeringen eller libanesiska riksdagen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: