Det kokar i Mariestad – våldtäktssommaren 2016

ving3_web
Vingsjön, Axvall 2016

Sommaren 2016 går till historien som våldtäktsommaren. Sommaren då konsekvenserna av massinvandringen av speciellt unga män från Mellanöstern och Afrika blev synlig för  många fler i vårt land. Sexuella ofredanden på festivaler har ökat från 10 anmälningar till 111 på ett år, en tiodubbling. I Kalmar län fick polisen under en vecka in tre anmälningar om gruppvåldtäkt och en anmälan om försök till gruppvåldtäkt, där sex män överföll en kvinna som räddades av tre andra.

I den lilla lugna staden Mariestad har det kokat av indignation sedan i april, alltsedan barnvåldtäkten på en 13-åring i Sjöhagsparken.

I början av juli skedde en ny barnvåldtäkt på en 14-årig flicka, av två unga män. I slutet av juli var det dags igen, en 20-årig Mariestadskvinna polisanmälde gruppvåldtäkt av två  män som inte pratade svenska.

Några dagar senare gick tre män till attack mot ett ensamkommande-boende och krossade elva fönsterrutor. Ingen kom till skada, men männen ska ha ropat ”sluta att våldta våra svenska tjejer” i samband med attacken.

Enligt en väl delad insändare av Inger Dernroth, pensionerad journalist och god man för ensamkommande sedan fem år, har barnvåldtäkten av 13-åringen väckt ett raseri av sällan skådat slag.

”Det som främst utlöste raseriet var att våldtäktsmannen som straff fick skyddstillsyn i 18 månader i stället för fängelse och utvisning, som allmänheten nog hade väntat sig.”

Åklagaren avstod från att yrka på utvisning, enligt Mariestads-Tidningen, därför att ”Han hade trots allt etablerat sig väl i landet och det gick bra för honom. Då kändes det oskäligt att yrka på utvisning”.

Inger Dernroth fortsätter.

”När jag läser domen inser jag, inte oväntat, att den dömde killen inte har förstått särskilt mycket om vilka lagar och regler vi har i Sverige. Han anser inte att han har någon som helst skuld i det inträffade, utan skyller på sitt offer.”/…/ ”Vad beror det då på, att våldtäktsmannen inte förstår och inser? Jo, trots att han har vistats i Sverige i tre år och bott på ett asylboende, verkar han inte veta mycket om de skyldigheter han har och vilka normer och krav som gäller i vårt land.”
/…/
”I stället för ånger hävdar han och hans advokat att han egentligen är tre år yngre än 20, som det står på hans uppehållstillstånd.”
Vi som följer debatten vet att detta är ett vanligt scenario. Många förövare går fria eller får  milda straff på grund av sin påstått låga ålder.
De nordafrikanska män som begick en grym gruppvåldtäkt vid Fåfängan på Södermalm uppgav låg ålder med följden att tre dömdes till sluten ungdomsvård och en fjärde gick fri. Det har nu visat sig att en av männen enligt Interpol var över 20 år.

Inger Dernroth anser att det förekommer ”ett mesande utan like med dessa ungdomar”. Hon talar om att man måste ställa mera krav på dessa killar samt ge introduktion direkt vid ankomsten. Tyvärr tror jag inte det räcker med information.

Sverige tog emot 35 000 ensamkommande bara förra året, vilket är hälften av vad alla övriga EU-länder har tagit emot. Det olyckliga överskottet av unga män skapar i sig våld och då de flesta ensamkommande uppger åldern 16 eller 17 år  beräknas det finnas 165 pojkar per 100 flickor i åldersgruppen 13-17 år redan i år. Stora kulturskillnader bidrar till att männen har svårt att hitta en partner, att integreras och etablera sig. Familjer från samma kultur som bor i Sverige vill ogärna gifta bort döttrar till män utan familj eller känd historia.

Mest tragiskt är det för svenska flickor och kvinnor vars frihet nu beskärs. Våldtäkter och ofredande av invandrade män i grupp blir rubriker i princip varje dag. Övergrepp som begås varje tid på dygnet, på platser som tidigare ansetts säkra, över hela landet.

Lägg därtill ett rättsväsende som i få fall, 22 procent (RUT Rapport 2015:2032), yrkar på utvisning efter sexbrott. Ett exempel är en överfallsvåldtäkt i Falköping där en eritrean körde upp sin knytnäve och eventuellt även en flaska i underlivet på offret. Rätten ansåg  inte att brottet var tillräckligt grovt för utvisning.

Lagändringar måste till. Kan man begå en grym våldtäkt ska man också straffas i paritet med det. Inte ges några månaders skyddstillsyn. Utvisning måste ske i de fall det är möjligt.

Straffet måste uppfattas som rättmätigt av offren och deras familjer, som fått sina liv slagna i spillror. Hårdare straff kan även fungera avskräckande. Nu ses svenskt rättsväsende som svagt och del av en kultur helt ur stånd att skydda sina kvinnor. Kulturkrocken är gigantisk mellan det svenska samhället och män från dysfunktionella samhällen som är mycket farliga för kvinnor, vilket bland annat professor Karl Olov Arnstberg utvecklar här.

När jag läser om allt grovt övervåld bland annat i samband med våldtäkter, funderar jag på Linda Staafs uttalande, chef för polisens underrättelseenhet på Nationella Operativa Avdelningen: ”Nyanländas överrepresentation i olika former av sexuella övergrepp kan bero på att de har en annan kvinnosyn än majoritetsbefolkningen, men också på att de faktiskt har en helt annan människosyn”.

Det är bråttom nu. Annars är risken att alltfler svenska kvinnor utsätts för grovt sexuellt våld, samtidigt som fler män får nog och tar lagen i egna händer.

 

 

 

Författare: annaernius

journalist

23 reaktioner till “Det kokar i Mariestad – våldtäktssommaren 2016”

  1. Eva Andersson
   Vi alla söker trygghet och kärlek! Men vi bör ta vara på sig själv ta sitt ansvar! Föräldrar lyssna på vad som kan hända. Ses flera gånger i stället ta dig tid! Rom byggdes ej på en dag!
   Tänk nu på vad du vill i livet vad du vill åstadkomma vad du vill göra för att inte bli utsatt. Ta din vilja och styrka att säga nej. Stå på dig klä dig inte så du lockar galningarna! Jensbyxor ska på! Åk hem i tid! Säg att du sja upp tidigt ! om du vill ses en annan dag om du vill det. Så ta det lugnt. Stressa inte! Var rak och ärlig. Då kommer du längst! Lycka till på er väg! Du har ett liv så ta dig i kragen ta ditt ansvar över din kropp. Den ska hålla länge lita inte på någon i första taget. Tänk på vad du vill åstadkomma ock förvärkliga just i dit liv. Då du bet möter du någon som är på samma väg i livet! Lycka till kram från Eva Anderssons

   Gilla

   1. Ursäkta men är du sann verkligen? Det var det mest idiotiska jag läst!

    Ibland önskar man ju att det fria ordet inte var just det…

    Så du tycker ex att en ung tjej som med våld kidnappas av flera män, dras in i ett buskage eller brottas ned på en cykelbana och våldtas, eller som den stackars 11 åringen som mitt på blanka dagen våldtogs i ett badhus ska ropa…. Hey… Jag tycker vi ska träffas några ggr till innan ni våldsför er på mig? Och ditt bästa råd utöver det är att jeansen ska på?

    Ursäkta men du måste vara ett troll eller missade jag ironin i din kommentar? Om du är sann är du därtill totalt jävla sopslut i huvet!

    Gilla

 1. Jag som kvinna i Sverige KRÄVER, att all slags våld mot kvinnor, utförda av andra länders män, de männen ska utvisas på livstid. Utan möjlighet att återvända till Sverige. Varken USA, Canada eller Australien släpper in brottslingar från andra länder. Vi har alla egna brottslingar att dras med.

  Gillad av 1 person

 2. 1. Kvinnor får delvis skylla sig själva som kollektiv. Obs, ej alla och enskilt, men som just kollektiv. Röstar man på partier som tycker det är bra med massinvandring av människor med en människosyn från helvetet eldar och kvinnosyn som är ännu värre, ja då får man kollektivt skylla sig själva. Var det 6% av alla kvinnor som röstade på SD? Vad var det SD sa och talade om innan? Varför inte lyssna? Så länge kvinnor röstar med empati i stället för förstånd så fortsätter detta. Det är ENKEL logik. Hur svårt kan det bli? Alla partier säger samma sak förutom ett parti. Tänk eftercmed huvudet och ge katten i att känna så mycket. Använd huvudet. Vad vill ni? Vill ni ha förändringar så måste fler kvinnor rösta SD. Eller har jag lyckas missuppfatta exakt allt?

  2. Om man kunde hitta dessa förövare som privatperson så skulle jag ingripa och säkert många med mig. Men jag kan inte straffa oskyldiga oavsett allt. Det måste vara polisens uppgift att hitta förövare. Men om det fortsätter tror jag att fler män till slut lessnar och då blir rättssäkerheten lidande, men ibland är det det som måste ske innan legala förändringar.

  3. Att lagar måste ändras är självklart. Ge polisen mer resurser och effektivare metoder och utrustning. Sänk rättssäkerheten så fler blir dömda (vi ligger lägst på planeten). Fler med dom som blir fängelse (lägst på planeten). Längre straff (idag kortast på jorden förstås). Självklart utvisning av 100% utlänningar. Ändra lagen så att ”nya svenskar” blir av med medborgarskap och självklart utvisning.

  4. Skapa fängelse i fattigt, snällt, kristet land i Afrika. Jättebra u-landsprojekt så de får tjäna pengar. Ett fängelsedygn i Sverige kostar 6 000 kr i Sverige och 1 400 kr i Finland. Betala 1 400 kr/fängelsedygn. Billigare mat och löner där, blir ändå hög vinst. Sverige sparar pengar och vi kan skänka pengar på ett vettigt sätt. Självklart human ”vård” med svenska kontroller.

  Gillad av 1 person

 3. ”Röstar man på partier som tycker det är bra med massinvandring av människor med en människosyn från helvetet eldar och kvinnosyn som är ännu värre, ja då får man kollektivt skylla sig själva.”

  Precis! Her er kvinders skyld større end mænds

  Gilla

 4. Jag tycker att era kommentarer är pinsamma! 99% av de killar som kommer hit är hur snälla som helst och skulle aldrig göra någon illa. Ska vi låta bli att hjälpa folk som flyr för sina liv bara för att det finns några rötägg? Det finns gott om rötägg bland våra svenska män med. Men det är tydligen inte lika illa!
  Vill bara tillägga för de som inte förstår bättre att jag absolut inte försvarar ett våldtäktsbeteende. Jag skulle dock ALDRIG rösta på SD. Då har vi snart ingen demokrati kvar i detta land.

  Gilla

  1. Imponerande hur många floskler du lyckas få med i en kommentar.

   ”99% av de killar som kommer hit är hur snälla som helst och skulle aldrig göra någon illa” – Svammel och önsketänkande. Finns inga som helst vetenskapliga eller ovetenskaplig belägg för att uttala sig om något sådant. Att du tycker de där killarna du tar hand om på asylboendet verkar vara sköna snubbar efter att ni på knaggliga engelska bytt några tankar med varandra är inget jag skulle dra några mer allmängiltiga slutsatser av.

   ”folk som flyr för sina liv” – detta finns det dock många belägg för att så inte är fallet. Det är en försvinnande liten andel som flyr för sina liv och kan definieras som flyktingar enligt FN:s flyktingkonvention från 1951 artikel 1 A. De allra flesta är ekonomiska migranter. Finns ingen som vill neka riktiga flyktingar skydd och asyl. Förutom våra makthavare då som lägger miljarder och åter miljarder på den inhemska invandringsindustrin medan de drar ner på biståndet till de riktiga flyktingarna som sitter kvar i tältläger i mellanöstern och Nordafrika.

   ”Det finns gott om rötägg bland våra svenska män med.” – Lite whataboutism på det och du är nästan i mål. Ja det finns svenska rötägg, det är ett svenskt problem och något för den svenska rättsapparaten att hantera. Finns ingen som hävdar något annat. Med de svenska rötäggen har vi kommit ganska långt, med tanke på att svenska kvinnor och män är bland de mest jämställda i världen.
   Varför det är så viktigt att vi ska hantera rötägg från andra länder bara för att vi har egna rötägg övergår dock mitt förstånd.

   ”Jag skulle dock ALDRIG rösta på SD. Då har vi snart ingen demokrati kvar i detta land.” – Du lyckades få med den gamla klyschan också. Berätta mer om vilka dödsnazister SD är, hur de misshandlar folk med järnrör och bränner folk inne i kyrkor och dom där övriga 2-3 liken ni har lyckats gräva fram och förvränga efter att ha lagt hela mediasveriges samlade resurser på att syna varenda partifunktionär i sömmarna under mer än ett årtionde. SD är verkligen det stora hotet mot det här landet och dess demokrati.

   Nej du Sandra, pinsamt var ordet 🙂

   Gillad av 2 personer

  2. Har du läst statistik om vad muslimer som bor i Europa anser om Sharialagar. 40% är för Sharialagar. Du har inte läst Sharialagar antar jag. Vet du vad islams triologi är? Vet du vad t ex vad Meckasuror är? Vet du att 15% av muslimer i Europa helt står bakom terrorattacker och att ytterligare 20% har stor förståelse för det.

   Din inställning är som ett litet barn. Bara för att inte 100% av muslimer är vidriga så är det ok för dig. Du inbillar dig statistik på egna anekdotiska reflektioner. TA REDA PÅ FAKTA! Du har känslor och går igång på det. Vad sägs om verklighet? Vad sägs om statistik? Vad sägs om att vara vuxen?

   Vad då 99%?. Hur kom du fram till det?

   Steg 1 för dig är att erkänna att det finns något som heter matematik. En förekomst av något har i princip ingen betydelse. Du måste tänka procentuellt. Tänk med din hjärna!

   Gillad av 2 personer

  3. Du är farlig för dig själv!
   Med din naiva syn så kommer du råka illa ut.
   Du verkar inte ha något konsekvenstänkande .

   Gilla

 5. # Sandra

  Jösses, hur naiv kan man bli? Det är p.g.a. din verklighetsfrämmande inställning som gör att det ser ut som det gör i Swedistan. Men vissa är totalt lost, det krävs nog att du eller någon närstående råkar ut för något riktigt tråkigt från någon ”snäll” utländsk kille innan du förstår läget.

  Gillad av 2 personer

 6. @ Sandra 95% flyr inte från krig. De lämnar barn och kvinnor hemma. 90% är män och soldater. De har alltså deserterat. Vad skulle du tycka om de svenska männen stack om det blev krig i Sverige. Vem skulle försvara dig? Hua vad du är naiv. Såsom många svenska tjejer får smaka på medeltiden kultur den dagen då du vill dra dig ur förhållandet. Många har blivit misshandlade till döds. När media skriver att svenska män begår alla våldsbrott så är det osant. Ca 80% begås av utomvästliga invandrare. Inte japaner, kineser, australiensare, thailändare. Nej de från mellanöstern och Afrika och oftast muslimer!

  Gillad av 2 personer

 7. Jag har varit runt en del i världen och min erfarenhet är den att det finns inga kvinnor någonstans, som är så in i h-e politiskt korrekta och naiva som de svenska. Mottagandet med teddybjörnar och ”kärlek” som hundratusentals män från dysfunktionella statsbildningar fick i höstas, av svenska kvinnor och för all del en del män också, är betecknande för egenskaperna ovan. Man behöver bara gå till våra grannländer i Norden, så är inställningen en helt annan, men där lever fortfarande minnet av andra världskriget och folk utifrån som tog över under fem långa år och gjorde som det passade dem. Tyvärr, så har riksdagspartier med riktigt ful agenda och aktörer (tänk Fridolin, Sahlin, m.fl ) levt och frodats p.ga den naivitet hos många av våra kvinnor som samtidigt blivit ett gissel för allt fler av deras medsystrar.

  Gillad av 2 personer

 8. Det går inte att komma runt att kvinnorna hela vägen har varit mycket mer positiva till mångkulturen. Senast jag såg siffror, var SD det enda riksdagspartiet med fler manliga sympatisörer än kvinnliga. ALLA sjuklöverpartier har övervikt av kvinnor. Vidare gäller att ”högutbildade”kvinnorna länge har varit basen för de två riktiga extremistpartierna vad gäller immigration, nämligen FP och MP.

  Det är mycket svårt att se annat än att det i grunden finns två möjliga förklaringar:

  1. Kvinnorna vill ha det vi ser nu.
  2. Kvinnorna förstår inte vad de röstar på och ju mer utbildade de är, desto mindre begriper de.

  Sen är även frågan hur pigga de svenska männen är på att försvara dem. Under mycket lång tid har männen dels feminiserats, dels blivit utsatta för en regelrätt hatkampanj.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: